• projectimage
  • projectimage
  • projectimage
  • projectimage
  • projectimage

Havenland

De resultaten van de studie Havenland worden zichtbaar. Het Havenbedrijf en stad Antwerpen zullen al vanaf volgend jaar personenvervoer over de Schelde organiseren, het basisconcept van Havenland. Via een hop-on-hop-off catamaran wordt het havengebied beter ontsloten voor pendelaars en recreanten. Naar het Rotterdams voorbeeld van de Waterbus komen er drie lijnen met snelle boten vanaf de zuidrand tot in de haven.

Het voorbije jaar heeft STRAMIEN samen met DADDY KATE, BC ARCHITECTS AND STUDIES en BAS hard aan het project Havenland gewerkt: de studie voor onthaal en recreatie in de haven van Antwerpen. Havenland wordt duidelijk als één herkenbaar ‘merk’ verenigd waarbij de iconische “H” de basis zal vormen en de baseline “1001 maal verwonderlijk” verwijst naar alle belevingen die de haven te bieden heeft. De studie zal in december afgerond zijn.

Jaar

2014 - 2015

Ligging

Haven van Antwerpen

Opdrachtgever

Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Agentschap voor Mobiliteit en Openbare Werken, Agentschap voor Natuur en Bos, Maatschappij Linker Schelde Oever en EGTS Linieland van Waas

Omvang

13.057 hectare, 180.000 euro excl. btw

Ontwerpteam

Stramien cvba i.s.m. Daddy Kate, BC Architects and Studies en BAS

,