• projectimage
  • projectimage
  • projectimage

Kantoorgebouw Kumpen

Het gebouw is modulair opgevat en kan vrij worden ingevuld. Op de gelijkvloerse verdieping komen ontvangst, vergaderzalen, en refter, op de verdiepingen gesloten kantoren, landschapsbureaus en vergaderlokalen, geheel volgens de wensen van de gebruiker. Om voldoende licht en lucht tot de kern van het gebouw toe te laten, is op de eerste en tweede verdieping een patio ingepland.

De gevels zijn geleed en geritmeerd, en weerspiegelen de constructie van het gebouw.
Door subtiel te variëren met de regelmaat ontstaat een hiër­archie van drie modules en bredere kolommen op de gelijk­vloerse verdieping, twee gecombineerde modules op +1 en individuele ramen op de tweede verdieping. Met doorgaande kolommen in het gevelmetselwerk over de niveaus +1 en +2 wordt een geleding van tweede orde bereikt. Het horizontale en verticale tegelverband maakt de materialisatie van de gevel met gevelsteenplaketten zichtbaar, een hedendaagse interpretatie van een baksteen gevel die onder geen beding een voorwendsel wil zijn van onbestaande massiviteit.

Groenaanleg

De onmiddellijke omgeving van het kantoorgebouw wordt aangelegd als open groen. De zone tussen het kantoor en de meer industriële activiteiten achteraan op het terrein wordt als extensief groene buffer ingericht. De parking tussen het nieuwe kantoor en de Schuttersboomstraat wordt ingericht als een groene parking, met bomen tussen de rijen wagens die geparkeerd staan op grasbetontegels.

Jaar

2015 wedstrijdontwerp, 2018 realisatie

Ligging

Paalsteenstraat, Hasselt

Opdrachtgever

Kumpen NV

Omvang

2.800 m² nuttige vloeroppervlakte - 6.000.000,00 euro excl. btw (incl. buitenaanleg)

Ontwerpteam

Stramien cvba, Sweco (studie technieken), Establis (stabiliteit)