• projectimage
  • projectimage
  • projectimage
  • projectimage

Watt

Stramien is begin januari 2017 naar de WATT-toren aan de Mechelsesteenweg verhuisd. Na vijftien jaar op het Antwerpse Zuid zijn we naar de Harmoniebuurt getrokken, opnieuw een stadsdeel in volle transitie. We hernieuwen hiermee onze sterke overtuiging dat wonen, ontspannen en werken in de stad perfect samengaan en dat deze stedelijke mix een oplossing biedt voor tal van steeds kritischere ruimtelijke problemen. We blijven het vertrouwde bureau Stramien zoals u het kent, en hebben onze werking op onze nieuwe plek geoptimaliseerd zodat we nog overtuigder projecten voor u kunnen realiseren.

..naar een landmark in 2bAntwerpen

De WATT-toren, naar een ontwerp van Léon Stynen uit 1958, is ook bekend als de ‘EBES’-toren (later Electrabel). Het modernistische gebouw telt twaalf verdiepingen en accentueert vandaag, samen met andere belangrijke torens, de Antwerpse skyline. Stramien zal er met een 360 graden blik vanop de vijfde verdieping werken. We herwaarderen daardoor een stuk van de collectieve kantoorgeschiedenis en verankeren ons opvallend in de 19de-eeuwse gordel aan de rand van de binnenstad.

Verticaal samenwerken3-niveaus

“WATT” verwijst niet alleen naar EBES en Electrabel, maar staat ook voor “Working Apart, Thinking Together”. De toren brengt creatieve bedrijven uit verschillende sectoren samen in één gebouw. Onze boven- en onderburen zijn start-ups en gevestigde namen uit de reclame-, productie-, digitale-, mode- en architectuursector. Samen zetten we sterk in op verticale samenwerking. Wederzijdse verrijking en ondersteuning in de toren staan centraal. Stramien neemt hiertoe graag de nodige initiatieven.

Meerwaarde voorbij de kantoorgevel

We gaan voor co-creatie op drie schaalniveaus: de stad, de buurt en de toren zelf. Door interactie te zoeken op deze drie niveaus vormt de WATT-toren een meerwaarde voor zijn omgeving. In de toekomst zullen naast de interne verticale samenwerking ook initiatieven met de bedrijven en verengingen in de buurt aangegaan worden. We genereren een meerwaarde tot voorbij onze kantoorgevel.

Nieuw werken

Ons nieuwe kantoor is een open werkruimte waarin individueel werken en werken in flexibele projectgroepen aangemoedigd wordt. De inrichting oriënteert zich volgens de robuuste betonnen structuur van het gebouw en alzijdig op de stad. Een warme inrichting met planten en veel daglicht komt het werkklimaat ten goede. In het kantoor voorzien we een comfortabele keuken en eetruimte waar onze medewerkers ‘s middags een lunch kunnen nuttigen.

Duurzaam ondernemen

We gaan voor duurzaam ondernemen. De WATT-toren ligt strategisch langs de Mechelsesteenweg, één van de belangrijkste invalswegen van Antwerpen. Het complex is goed bereikbaar met trein, tram, bus en fiets. Voor gemotoriseerd vervoer kiezen we niet voor individuele bedrijfswagens, maar voor deelwagens. Onder het gebouw kunnen klanten parkeren. De verbouwing van ons kantoor is zoveel mogelijk gebeurd met bio-ecologische bouwmaterialen. We hebben bewust gekozen om geen actieve koeling te installeren maar werken met nachtventilatie.

Jaar

2016

Ligging

Antwerpen

Opdrachtgever

Stramien

Omvang

Ontwerpteam

Stramien

, ,