Kantoor in zicht

De laatste rechte lijn is ingezet tot de oplevering van het nieuwe kantoorgebouw voor Willemen Zetel Hasselt, het vroegere Kumpen. Minder dan acht maanden geleden startten de uitgravingen, en nu zijn ongeveer 3000 m² kantoorvloer en 1000 m² kelder en ondergrondse parking bijna klaar voor ingebruikname.

Deze uiterst korte bouwtijd is mogelijk gemaakt door een doorgedreven voorbereiding: alle uitvoeringsdetails en materiaalkeuzes zijn vooraf uitgewerkt met de studiebureaus en de onderaannemers. Het volledige gebouw werd uitgewerkt in een BIM-model waaraan alle partners hebben meegewerkt, in het bijzonder Willemen als bouwheer en als algemene aannemer. De doorgedreven modulatie van gevels en van de algehele structuur heeft een volledige prefab opbouw mogelijk gemaakt. Ook de binnenafwerking is op korte tijd gerealiseerd door een droge afbouw en de verregaande prefabricatie van het binnenschrijnwerk. Alles is in het werk gesteld nodig om de snelle bouwtijd waar te maken.

Stramien ontwierp ook de volledige buitenomgeving. Werknemers en bezoekers parkeren op de nieuw aangelegde groene parking, en kijken uit op een extensief aangelegde tuin waar het hemelwater van de hele site wordt gebufferd.

De laatste rechte lijn is ingezet tot de oplevering van het nieuwe kantoorgebouw voor Willemen Zetel Hasselt, het vroegere Kumpen. Minder dan acht maanden geleden startten de uitgravingen, en nu zijn ongeveer 3000 m² kantoorvloer en 1000 m² kelder en ondergrondse parking bijna klaar voor ingebruikname.

Deze uiterst korte bouwtijd is mogelijk gemaakt door een doorgedreven voorbereiding: alle uitvoeringsdetails en materiaalkeuzes zijn vooraf uitgewerkt met de studiebureaus en de onderaannemers. Het volledige gebouw werd uitgewerkt in een BIM-model waaraan alle partners hebben meegewerkt, in het bijzonder Willemen als bouwheer en als algemene aannemer. De doorgedreven modulatie van gevels en van de algehele structuur heeft een volledige prefab opbouw mogelijk gemaakt. Ook de binnenafwerking is op korte tijd gerealiseerd door een droge afbouw en de verregaande prefabricatie van het binnenschrijnwerk. Alles is in het werk gesteld nodig om de snelle bouwtijd waar te maken.

Stramien ontwierp ook de volledige buitenomgeving. Werknemers en bezoekers parkeren op de nieuw aangelegde groene parking, en kijken uit op een extensief aangelegde tuin waar het hemelwater van de hele site wordt gebufferd.

minder »