• projectimage
  • projectimage

Cohousing Boldershof

EEN COHOUSINGSPROJECT MET 18 WOONEENHEDEN EN GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE

Het cohousingsproject Boldershof combineert het beste van twee werelden: het dorp en de polders. De historische hoeve aan de rand van het dorp vormt de geloofwaardige voorzijde aan de straatzijde. Samen met de nieuwe rechthoekige volumes schakelt het groepsproject zich niet enkel in de straat, maar sluit het aan de andere zijde ook aan op het ‘Groene Lint van Oostende’ en het stadslandbouwproject ‘de Tuinen van Stene’.

Het project voorziet 18 wooneenheden – een mix van ééngezinswoningen en appartementen met verschillende typologieën en gemeenschappelijke functies – verspreid over vier volumes.

De imposante historische hoeve met het dwarse bakhuisje is als gemeenschapsruimte het kloppend hart van het cohousingproject. Door de gerichtheid van de hoeve op het erf en de omarming van de overige nieuwe gebouwen rondom het gemeenschappelijke erf wordt er ruimte gegeven aan een centrale ontmoetingsplaats om het sociaal gebeuren en samenwonen betekenis te geven en te versterken. Elke woning heeft een private buitenruimte die bovendien grenst aan het erf met zicht op en toegang tot het achterliggende open landschap.

Jaar

2017-2020, ontwerp en realisatie, Oplevering: 2020

Ligging

Stenedorpstraat 53 in Stene (Oostende)

Opdrachtgever

Cohousing Boldershof Burgerlijke Maatschappij, Maria Theresiastraat 21, 8400 Oostende

Omvang

11 ééngezinswoningen, 8 appartementen en een gemeenschapshuis in een gemeenschappelijke tuin, 2.645.000,00€, excl. btw

Ontwerpteam

Stramien cvba i.s.m. LMS Vermeersch bvba

,