• projectimage
  • projectimage
  • projectimage

Kantoren Niefhout

Renders © Voxelz

Kantoren bij de sporen / Duurzame nieuwbouwkantoren in het centrum van turnhout

Het project Niefhout blaast nieuw leven in Turnhout. Met zijn unieke ligging, vlak bij het centrum en naast het station, heeft dit project een unieke troef dankzij de vlotte bereikbaarheid.

Het kantoorproject maakt deel uit van het Niefhout-project wat in totaal 700 woon, zorg en startersunits omvat. Niefhout is vooral uniek omdat het als eerste in Vlaanderen via sociale innovatie wil komen tot een zorgzame woonomgeving voor haar bewoners en gebruikers.

Het kantoorproject bestaat uit vier kantoorgebouwen rondom een groene binnentuin. Twee hoge en slanke torenvolumes worden afgewisseld met twee lagere volumes. Het spel van dakhellingen verwijst naar de originele loodsen en industriële roots van de site. De hedendaagse en tijdloze architectuur en de stijlvolle kantoren zijn een perfect uithangbord voor bedrijven en creëren een aangename werkplek voor de werknemers.

Dankzij de ecologische bouwmaterialen zijn deze kantoren ultra kosten efficiënt. De volledige projectsite is voorzien van een warmtenet, een ondergronds energieconcept dat restwarmte gebruikt voor de centrale opwarming van water.

Het strakke en repetitieve grid maakt dat de kantoorvloeren flexibel in te richten zijn naar de noden van de gebruikers. De kernen met de verticale circulatie worden dusdanig gepositioneerd dat het mogelijk is om een verdiepingsvloer op te delen in meerdere kantoor- of zelfs woonunits.

Het gebouwgrid wordt in de gevel ingevuld met afwisselend open en gesloten gevelpartijen. Veel natuurlijke lichtinval en groen in de directe omgeving zijn slechts enkele troeven die bijdragen tot het well-being van de kantoorgebruikers.

Jaar

2016 - nu

Ligging

Turnhout

Opdrachtgever

ION

Omvang

5.252 m²

Ontwerpteam

Stramien: Tine Durnez, Steven Spapen