• projectimage
  • projectimage
  • projectimage
  • projectimage
  • projectimage

Service Station Shell

Een volledige vernieuwing van de twee servicezones en hun tankstations – aan weerszijden van de E40 in Wetteren.

Site. In eerste instantie hertekende Stramien de lay-out van beide sites, met aandacht voor veiligheid en groenbeleving. De verlenging van de huidige in- en uitritten, en een duidelijk gescheiden routing voor personenauto’s en vrachtwagens moet zorgen voor meer veiligheid. Aan beide zijden van de autosnelweg komt tevens een beveiligde parking voor trucks. Om de groenbeleving te stimuleren wordt gekozen voor een natuurlijke inpassing in het landschap – maximaal groen en integraal waterbeheer zorgen voor duurzaamheid en vormen de schakel met de nieuwe architectuur.

Station. Het nieuwe service station plooit zich volledig open naar het landschap – bezoekers hebben er ten volle zicht op de groene omgeving. De hedendaagse vormgeving creëert een gebouw met een bescheiden profiel – mede door de compleet houten constructie. Die is volledig demonteerbaar en past in de ambitie van het ontwerp om duurzaam te bouwen. De doorgedreven keuze voor energievriendelijke materialen en technieken zorgt voor een gebouw met lage milieu-impact.

Met deze site wil Stramien naast de autosnelweg een nieuw en groen landmark creëren – waar reizigers en passanten even in een rustig kader kunnen halt houden – tijdens hun rit in het drukke verkeer en leven …

Jaar

2009 - 2010 Ontwerpwedstrijd (laureaat), ontwerp en realisatie

Ligging

E25-E40 Brussel-Oostende . Wetteren

Opdrachtgever

Belgian SHELL nv

Omvang

23,5 ha

Ontwerpteam

Stramien cvba i.s.m. Coteba, Arcadis

, ,