• projectimage
  • projectimage
  • projectimage
  • projectimage

Woonproject Paleisstraat

In het nieuwbouwproject aan de Paleisstraat en de Belegstraat maken oude magazijnen en verkommerde woningen plaats voor twee frisse nieuwbouwvolumes. Samen tellen ze 38 appartementen, op het gelijkvloers zijn commerciële ruimtes voorzien. Vijf stadswoningen met patio omsluiten de ruime groene binnentuin.  Dankzij de strakke lijnen en elegante architectuur geeft dit woonconcept weer identiteit aan deze gedurende vele jaren verwaarloosde site op het Antwerpse Zuid.

De wit gepleisterde gevels aan de Paleisstraat geven een frisse sfeer aan de omgeving. In het gebouw aan de Belegstraat, opgetrokken in zichtbeton, speelt de ritmiek van ramen en betonnen gevelpanelen in op de omliggende gebouwen. Boven de geaccentueerde kroonlijst verwijst de afwerking van de terugliggende hoogste bouwlaag in zinken beplating, naar de typologie van het mansardedak.

De woningen met private stadstuintjes liggen geschakeld rondom een collectieve tuin. De groendaken bieden een aangenaam uitzicht voor de omringende rijhuizen.  Een ondergrondse parking voorziet plaats voor 35 wagens en 110 fietsenstaanplaatsen, bereikbaar via een fietslift.

Jaar

2011-2016 Ontwerp, realisatie

Ligging

Paleisstraat 141-149 en Belegstraat 57-59, Antwerpen

Opdrachtgever

Toplocations NV – Urban Estates

Omvang

3800 m² / 38 appartementen, 5 patiowoningen en 2 commerciële ruimtes, 5.200.000,00 euro excl. btw

Ontwerpteam

Stramien cvba

, ,