Woonproject Zoersel

Nieuwbouw 27 appartementen met B.E.N. label

Dit project wil een actief en activerend onderdeel zijn van het gemeentecentrum. Het zorgt voor een levendige wisselwerking met de aangrenzende openbare buitenruimte en met het bestaande bibliotheekgebouw. Bovendien is er een doorsteek voor fietsers en voetgangers voorzien.

Een opdeling van het totale project in drie bouwblokken maximaliseert de bouwmogelijkheden op dit terrein en respecteert tevens de schaal van de omgeving. De onderscheiden volumes zorgen ook voor de afbakening van het pleintje aan de Handelslei en de verbinding met de achterliggende straat en gemeenteschool. Deze opdeling biedt ook nogal wat voordelen voor de lichtinval in de appartementen. Elke woongelegenheid is compact georganiseerd en beschikt over een eigen buitenruimte of terras.

Het project zet ambitieus in op duurzaamheid: enerzijds wordt er resoluut gekozen voor collectief wonen, anderzijds krijgt elke unit het BEN-label (bijna energie neutraal). Hiervoor zorgen zowel de zonnepanelen op de daken, de collectieve verwarming met warmtepomp als de doordachte isolatie van buitengevels en daken. De architectuur zelf is opgevat met eerlijke en duurzame materialen: beton, baksteen en hout worden gecombineerd in een tijdloze vormgeving. Dit is een hedendaags woonproject dat een antwoord tracht te formuleren op de vraag naar nieuwe woonvormen die aansluiten op maatschappelijke evoluties en tendensen. Een nieuwe impuls voor en op maat van Zoersel.

Read moreRead less