Project Piva in Antwerpen is gegund aan Stramien cv

Project Piva in Antwerpen is gegund aan Stramien cv

Stramien cv won de wedstrijd voor de uitbreiding van de hoteltheorieblok van school PIVA cvo Vitant campus Antwerpen.
Ook het masterplan wordt aangepakt. We gaan voor zoveel mogelijk groen!

Heldenplein genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte

Ons project aan het Heldenplein in Londerzeel werd genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte 2024. De straat voor de Virgo Sapiens school werd onthard en omgevormd tot een autovrije fiets- en wandelboulevard met zitbanken en extra groen. Stramien realiseerde deze ingreep in de aanloop naar de volledige heraanleg van het dorpscentrum in 2025.
Je kan stemmen via deze link.

Volledig voorontwerp Spoorpark goedgekeurd

Het volledig voorontwerp van het Spoorpark werd goedgekeurd.
Het Spoorpark zal verschillende Antwerpse wijken tussen Zurenborg en Borgerhout op een groene manier met elkaar verbinden en toegankelijk maken. De buurtbewoners worden betrokken bij elke fase van het ontwerpproces. Het definitieve ontwerp voor de publieke ruimte van het Spoorpark wordt verwacht in het voorjaar van 2024.
Meer info lees je hier

WGC Zuidrand in gebruik genomen

Wijkgezondheidscentrum Zuidrand is een multidisciplinaire gezondheidspraktijk voor de inwoners van Antwerpen Kiel en Valaar. Stramien stond in voor de uitvoering van het ontwerp van Vonk architecten.
Zowel de binneninrichting als de buitenschil kregen veel aandacht qua detaillering. Zachte groentinten en warme accenten in hout voeren de toon en ondersteunen interessante doorzichten en kunstintegratie.
Het resultaat is een helende omgeving met een huiselijk gevoel.


Bekijk het project hier
Werken PIVA keukens van start

Het aantal inschrijvingen voor PIVA Horeca opleidingen zit in de lift. In de gebouwen van het PIVA is de eerste fase van de vernieuwing van de keukens gestart.
Stramien en dhulst’ transformeren de bestaande lokalen naar een professioneel en modern opleidingscomplex. Er komen vier nieuwe keukens in de plaats van de bestaande drie, een extra verbruikszaal en een nieuw wijnkundelokaal.
Het ontwerp gaat uit van energiezuinige en circulaire oplossingen zoals opgenomen in het Provinciaal Klimaatplan ‘Plan Vandaag’. De oude keukenapparatuur krijgt een tweede leven in de door aardbevingen getroffen Turkse regio. Inox wordt in stroken gerecupereerd als wandbekleding in de nieuwe gang.
Vanaf september kunnen de eerste topchefs van morgen er aan de slag!

Consortium met Stramien cv wint grote opdracht voor het Airport Business District op Brussels Airport.

Na een uitgebreide gunningsprocedure, waaraan diverse grote internationale architectenbureaus hebben deelgenomen, is het samenwerkingsverband van Witteveen+Bos, Benthem Crouwel Architects, OKRA landschapsarchitecten en Stramien, met ondersteuning van planeground airport consultants, gekozen als winnaar voor de uitvoering van de studie- en ontwerpopdracht voor de volgende fase van het Airport Business District op Brussels Airport. Hun voorstel is als beste beoordeeld vanwege zijn functionaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit en wordt geprezen omwille van de ‘eenvoud, leesbaarheid en helderheid’.

Meer dan een luchthaven

Brussels Airport heeft de ambitie verder uit te groeien tot een volledig geconnecteerd economisch centrum, dat veel meer is dan enkel een luchthaven. De luchthaven wil daarvoor haar Airport Business District verder ontwikkelen. Dit biedt ruimte voor economische activiteiten binnen een stedelijke context aanvullend op de luchthavenactiviteiten, zoals hotels en kantoorgebouwen, en omvat ook de verder te ontwikkelen intermodale hub, die alle transportmodi op de luchthaven met elkaar verbindt. Naast het hotel en de twee kantoorgebouwen die er vandaag zijn, komt er in de volgende fase een nieuw hotel en kantoorgebouw bij en wordt ook de intermodale hub fysiek gerealiseerd.

Future proof

Het consortium ontwierp voor dit project een toekomstbestendig conceptvoorstel dat bestaat uit een hotel, een hoogwaardig kantoorgebouw en een intermodaal knooppunt waar de verschillende vervoersstromen worden samengebracht. Een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is optimale functionaliteit en beleving, met veiligheid en duurzaamheid voorop. De bedoeling is dat reizigers vlot hun weg vinden naar de verschillende verkeersstromen en ook makkelijk kunnen overstappen van het ene transportmiddel op het andere. Het consortium werkt nu aan een architectuurstudie om te komen tot een finaal ontwerp, bedoeling is om in 2023 de uitgewerkte plannen te kunnen presenteren.

Stramien cv heeft een nieuwe site!

Onze website heeft een grondige opfrisbeurt gekregen. Met een tikkeltje modernisme en een knipoog naar het verleden hinten we naar Stramien cv als gevestigde waarde in de sector. Na twintig jaar zet deze rebranding Stramien cv terug op de kaart als hedendaags en vernieuwend.

Lees/klik/scroll en ontdek naar hartelust. Volg ons zeker ook op onze sociale media om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen (zie buttons rechtsonder).


Download referentiefiche