Publicatie Project 33 in GC concept

Consortium met Stramien cv wint grote opdracht voor het Airport Business District op Brussels Airport.

Na een uitgebreide gunningsprocedure, waaraan diverse grote internationale architectenbureaus hebben deelgenomen, is het samenwerkingsverband van Witteveen+Bos, Benthem Crouwel Architects, OKRA landschapsarchitecten en Stramien, met ondersteuning van planeground airport consultants, gekozen als winnaar voor de uitvoering van de studie- en ontwerpopdracht voor de volgende fase van het Airport Business District op Brussels Airport. Hun voorstel is als beste beoordeeld vanwege zijn functionaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit en wordt geprezen omwille van de ‘eenvoud, leesbaarheid en helderheid’.

Meer dan een luchthaven

Brussels Airport heeft de ambitie verder uit te groeien tot een volledig geconnecteerd economisch centrum, dat veel meer is dan enkel een luchthaven. De luchthaven wil daarvoor haar Airport Business District verder ontwikkelen. Dit biedt ruimte voor economische activiteiten binnen een stedelijke context aanvullend op de luchthavenactiviteiten, zoals hotels en kantoorgebouwen, en omvat ook de verder te ontwikkelen intermodale hub, die alle transportmodi op de luchthaven met elkaar verbindt. Naast het hotel en de twee kantoorgebouwen die er vandaag zijn, komt er in de volgende fase een nieuw hotel en kantoorgebouw bij en wordt ook de intermodale hub fysiek gerealiseerd.

Future proof

Het consortium ontwierp voor dit project een toekomstbestendig conceptvoorstel dat bestaat uit een hotel, een hoogwaardig kantoorgebouw en een intermodaal knooppunt waar de verschillende vervoersstromen worden samengebracht. Een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is optimale functionaliteit en beleving, met veiligheid en duurzaamheid voorop. De bedoeling is dat reizigers vlot hun weg vinden naar de verschillende verkeersstromen en ook makkelijk kunnen overstappen van het ene transportmiddel op het andere. Het consortium werkt nu aan een architectuurstudie om te komen tot een finaal ontwerp, bedoeling is om in 2023 de uitgewerkte plannen te kunnen presenteren.

Stramien cv heeft een nieuwe site!

Onze website heeft een grondige opfrisbeurt gekregen. Met een tikkeltje modernisme en een knipoog naar het verleden hinten we naar Stramien cv als gevestigde waarde in de sector. Na twintig jaar zet deze rebranding Stramien cv terug op de kaart als hedendaags en vernieuwend.

Lees/klik/scroll en ontdek naar hartelust. Volg ons zeker ook op onze sociale media om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen (zie buttons rechtsonder).


Download referentiefiche